Geef je keuken een volledige nieuwe look & feel met een blauwstaal werkblad.

Met een blauwstaal werkblad krijgt je keuken een moderne en stoere stijl. Het is een echte showstopper én ook nog eens eenvoudig in onderhoud, dat is bij een werkblad wel zo fijn!

Wil je bespreken wat de mogelijkheden zijn? Maak dan een vrijblijvende afspraak met onze blauwstaal keuken specialisten.

Maak een afspraak

Laat een blauwstaal werkblad op maat maken

Of je nu een nieuwe keuken laat zetten of alleen het aanrechtblad vervangt, wij maken onze blauwstaal producten altijd op maat. In onze fabriek in Nederland wordt alles gemaakt zoals jij het wilt. Onze adviseurs helpen je met het maken van de juiste keuze.

Wij maken en installeren ook volledige blauwstaal keukens en andere elementen zoals keukenkastjes en kookeilanden. Neem contact met ons op voor advies.

Hoe wij een blauwstaal werkblad maken

De aanpak die wij hanteren voor het op maat maken van een werkblad met blauwstaal kan verschillen per situatie. Wij werken met de volgende technieken:

 • Massief roestvaststaal: Kies voor een roestvaststaal keukenblad met een massief blad van 4 of 6 mm dik.
 • Met hout: Ga voor gezet RVS met hout onderlijning. Dankzij deze techniek kunnen we jouw aanrechtblad tussen de 20mm en 200mm dik maken!
De voordelen van een blauwstaal werkblad

De voordelen van een blauwstaal keukenblad

 • Hoge hygiëne standaard, omdat het materiaal bestand is tegen vocht, vet en ander vuil.
 • (Blauw)staal is duurzaam, het is sterk, gaat lang mee en roest niet. Het staat dus garant voor jarenlang keukenplezier.
 • (Blauw)staal combineer je eenvoudig met andere interieur stijlen.  Modern, high-end, industrieel, landelijk… het kan allemaal. Combineer het met hout, kunststof, natuursteen of een zwart matte look.
Blauwstaal werkblad
Blauwstaal werkblad

Blauwstaal werkblad onderhouden

Staal is gevoelig voor krassen en daarom is het van belang dat je het aanrechtblad nooit schoonmaakt met een schuurspons of schuurmiddel. Maak het aanrechtblad daarentegen eenvoudig schoon met een allesreiniger. Bij hardnekkige vlekken is het aan te raden om met een speciaal middel voor staal schoon te maken. Lees daarbij wel altijd goed de omschrijving, want niet ieder middel is geschikt voor het schoonmaken van een aanrechtblad.

Vier redenen waarom blauwstaalstaal duurzaam & circulair is

 • Blauwstaal heeft weinig onderhoud nodig en heeft een lange levensduur, daardoor heb je maximaal gebruik van grondstoffen.
 • Blauwstaal kan hergebruikt en gerecycled worden. Staal kan gedemonteerd worden en een nieuwe toepassing krijgen of omgesmolten worden tot een nieuw staalproduct.
 • De productie van blauwstaal is efficiënt en circulair. Dat wil zeggen dat bij het produceren van staal er nagenoeg geen productieafval is, omdat de bijproducten die ontstaan gebruikt kunnen worden in andere processen of industrieën.
 • De productie van blauwstaal wordt steeds milieuvriendelijker. Er is al jarenlang een dalende lijn wat betreft energieverbruik en CO2 uitstoot bij de productie van staal. Dit maakt het tot een goed alternatief voor andere grondstoffen.
RVS aanrechtblad

In onze fabriek hebben we de beschikking over alle machines en vakmensen om keukens op maat te maken. Zo staan onze plaatwerkers en lassers klaar om jouw keuken op maat te ontwikkelen. Met handwerk en vakmanschap realiseren wij de mooiste projecten!

Wil je meer weten? Doe inspiratie op bij Onze keukens en neem contact met ons op.

Neem contact op

Wij komen naar u toe

In tegenstelling tot traditionele keukenzaken hoef je niet naar ons te komen, maar komen wij naar jou toe! We komen graag bij je langs om je te inspireren met voorbeelden uit ons lookbook. Daarnaast nemen we stalen mee en brainstormen we graag samen over uitstraling, materiaalkeuze en indeling. Je kunt contact met ons opnemen om een afspraak te maken.

Maak een afspraak

Wil je alvast inspiratie opdoen? Bekijk dan ons Pinterest-profiel! 

Gratis adviesgesprek metéén van onze adviseurs

 • In slechts 15 minuten ontdek je wat wij voor jou kunnen betekenen
 • Gratis en geheel vrijblijvend
 • Stel al je vragen
 • Maak kennis met onze staaladviseurs
 • Ontdek de opties